Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!1/0

Akácfa teraszburkolat - kiváló minőségű fa kültéri burkolat

 

 

AKÁCFA TERASZBURKOLAT KALKULÁTOR – Kattintson, és számolja ki gyorsan, egyszerűen mennyibe fog kerülni akácfa teraszburkolata!

 

Legyen Önnek is hangulatos, tartós és gyönyörű teraszburkolata - akácfából!

 

Gyönyörű akác terasz a medence körül

     

    
      Szeretné otthonát megújítani, és teraszából egy igazán otthonos, pihentető környezetet teremteni az akácfa
      csodálatos hangulatával?
     
      Az akácfa minden szempontból tökéletes választás, hiszen  nem csak a természet szépségét invitálja
      otthonunkba, de kiemelkedő tartóssága és ára is kedvező az  egyéb burkolási technikákhoz mérten!  

     
      Kültéri teraszburkolatainkat a legjobb minőségű akácfából készítjük. A rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező
      faanyag és évtizedes szakértelmünk párosításából olyan prémium kategóriás teraszrendszer született, ami
      mind esztétikai, mind tartóssági szempontból kimagasló a piacon - így Önnek nem kell tartania attól, hogy az
      elkészült teraszburkolat megcsúnyul, vetemedik, netán teljesen tönkremegy és balesetveszélyessé válik.


 

 

 

 

 


 

 

Miért ajánljuk az akácfa alapanyagot kültéri felhasználásra, teraszburkolatként, deszkázatként?

Az akácfa tartóssága a kültéri teraszburkolatok esetében - más fafajtákkal szemben

Sokakban merül fel a kérdés, hogy miért is éppen az akácfa az, amely tökéletes választás lenne a kültéri teraszburkolathoz.

Első sorban azért, mert rendkívül időtálló: az akácfában olyan természetes kémiai vegyületek (csersavak, robinetinféleségek) találhatóak, amik védelmet biztosítanak a korhasztó gombák és rovarok ellen, tehát - a legtöbb faanyaggal szemben - vegyszeres kezelést egyáltalán nem igényel. Ez biztosítja, hogy az elkészült burkolat több évtizeden keresztül tökéletesen kiszolgálja ügyfelünk igényeit.  Rendkívül kopásálló, kemény faanyag, ami jól bírja a szélsőséges időjárás okozta megpróbáltatásokat (UV terhelés, hőmérséklet-, és csapadékingadozások). A hagyományos európai faanyagok kevésbé viselik jól hazánk időjárását, míg az akác tökéletesen helyt áll. Nem véletlen tehát, hogy az európai fajták közül egyedül az akác sorolható be az 1-2-es tartóssági osztályba. Ezzel az ellenállóképességgel - akácunkon kívül - egyedül a  trópusokról érkező egzotikus fa anyagok rendelkeznek, ám ezek ára jellemzően jóval meghaladja a nálunk is honos akácfáét.

 

 

Az akácfa tartóssága a kültéri teraszburkolatok esetében - a WPC burkolatokkal szemben

A kültéri burkolatok között nemrégiben terjedt el a fa-műanyag kompozit, az úgynevezett WPC felhasználása. Ezeket a burkolóanyagokat jellemzően faliszt vagy bambuszdarálék, és műgyanták, műanyagok összekeverésével hozzák létre, a végeredmény pedig egy teljesen homogén anyag, ami könnyen formázható és színezhető. Népszerűségét kétség kívül személyre szabhatóságuknak köszönheti ez a kültéri burkolattípus, hiszen a választható szín és a többféle árkategória kétség kívül kényelmes megoldásnak tűnhet.

 

A WPC burkolatok számtalan típusa közül válogathat a piacon - egészen az olcsó de silány minőségű termékektől a fára megszólalásig hasonlító, ám annál jóval drágább, minőségi darabokig. A kompozit burkolatelemek a nyári napsütés hatására extrém módon fölmelegednek, használatuk mezítláb kellemetlenné válik. A fa-műanyag  kompozit burkolat nem bírja jól a folyamatos UV sugárzást, fedetlen, napnak kitett részeken hamar elöregszik, kifakul és törékennyé válik, amit súlyosbít az a tény, hogy a WPC burkolatok nem felújíthatóak. Újrafelhasználásuk is problémás, hiszen magas műanyagtartalmuk miatt az elhasználódott deszkák veszélyes hulladéknak minősülnek, eltüzelésük szigorúan tilos.

Ezzel szemben az akác fa burkolat bármikor felújítható, az ápolásnak köszönhetően tartóssága napfényben is 45-100 év lehet – az esztétikumról és a természetes megjelenésről nem is beszélve.

 

 

 

   Ökológiailag fenntartható - környezetbarát megoldás az akác felhasználása teraszburkolatok esetében

   Az egyes egzotikus országokból származó fákkal, egzótákkal szemben az akác feldolgozása okölógiailag is vállalható. A Fehér Akác ugyanis igen gyorsan nő, és a kivágott, feldolgozott fákat újratelepítik - így hosszú távon a fenntartahatóság nevében is érdemes az akácot választani. Az egzótákat kivágásuk után nem telepítik újra, így az esőerdők veszélybe kerülnek.

   A WPC burkolatok úgyszintén leggyakrabban külföldről származnak adott méretben - így felhasználásuk során rengeteg hulladék keletkezik. A kompozit burkolattípust vizsgálva a környezetvédelmi szempontok igen sarkalatosak - hiszen a műanyagot is tartalmazó alapanyag veszélyess hulladéknak minősülnek - újrafelhasználásuk semmilyen módon nem lehetséges.

 

Kérésre termékeinket FSC tanúsítvánnyal is szállítjuk!

 

 

 

 

Rugalmas felhasználás - az akácfával bármilyen igényt ki tudunk elégíteni a kültéri teraszburkolatok esetében!

Az egzóták hazánkba megadott hosszban érkeznek,így a trópusi fákból készülő teraszdeszkák beépítése során jellmzően sok hulladék keletkezik. Ezzel szemben az akác felhasználása rugalmas - az általunk kifejlesztett nanoszálas ragasztó és hossztoldási technológia segítségével akár 6 méteres hosszig gyártunk első osztályú teraszdeszkákat, ráadásul számos szélességben! A saválló fülekkel történő rögzítési technológia nagyban megnöveli a burkolat élettartamát, valamint rendkívül esztétikus, hiszen a elkészült felületeken nem láthatóak – az egyébként vízcsapdának számító - csavarhelyek.  Az elkészült teraszburkolat vegyszeres védelmet nem igényel, de – természetes anyag lévén – az ápolást meghálálja, így teraszdeszkáinkat szállítás előtt 2 rétegben, minőségi faápoló olajjal kezeljük.

 

 

 

 

 

 

 

Keskeny deszkázat akácfából - a yachtok, vitorlások ihlette teraszburkolat az Ön kertjét is csodálatossá teszi!

Egy kerti terasz extrém igénybevételű felületnek számít. Gondoljon csak bele: egy jó teraszburkolatnak ellen kell tudni állnia a folyamatos nap-, és csapadékterhelésnek, bírnia kell a hőmérsékeltingadozásokat, és persze a fizikai megpróbáltatásokat. A legjobb példa ezen tényezők együttes fennállására a vitorlások, yachtok fedélzete. Ezeken felületeken kizárólag keskeny deszkázatú faburkolatokat találunk, de vajon mi ennek az oka?

A fa - természetes anyag lévén - folyamatos kapcsolatban áll a környezetével. reagál annak változásaira. A változó hőmérséklettől és nedvességtartalomtól függően dagad, illetve zsugorodik, esetenként reped, A faanyagban található természetes belső feszültségek idővel vetemedést, teknősödést idéznek elő. Ezek a negatív folyamatok nagyrészt megelőzhetőek, illetve mérsékelhetőek, ha faburkolatunkat keskenyebb teraszdeszkákból állítjuk össze. Természetesen erre nincs minden esetben szükség, árnyékosabb,védettebb helyeken a hagyományos, széles deszkázat is ugyanolyan jó szolgálatot tesz. Cégünk minden esetben megvizsgálja a környezeti feltételeket, és a lehető legmegfelelőbb szelvényméretű deszkázatot ajánlja Önnek!  

 

 

Egy teraszburkolathoz nemcsak a teraszdeszka, hanem a párnafa, kötőelemek, szállítás és munkadíj is tartozik. Ezért azt javasoljuk, amennyiben pontosan szeretné tudni, mennyibe kerül az Ön által elképzelt felület burkolása, készítsen kalkulációt vagy kérje személyre szabott árajánlatunkat!

 

Az akácfa lécek adatai teraszburkolatok esetében (egyedi igényektől függően változhat):

Hossz:                     1-6 m

Szélesség:              60; 80; 100 mm

Vastagság:              22-40 mm

Súly:                       750 kg/m3

 

 

Kipróbálom a terasz kalkulátort!

Akác terasz-, és homlokzatburkolat prospektus

Személyre szabott ajánlatot kérek!Az akácfa teraszburkolatokhoz kapcsolódó termékeink:

Kültéri, akácfa teraszburkolataink elkészítéséhez, felszereléséhez az alábbi kapcsolódó termékek tartoznak. Ezek segítségével hozzuk létre az Ön teraszán is a megálmodott akácfa burkolatot, amely hosszú évtizedeken át akár több generáció örömét is szolgálhatja!


Akác terasz deszkázat

Legyen Önnek is álomotthona! Gyönyörű és tartós akác teraszburkolatok, egyenesen a gyártót


Akác terasz deszkázat

Párnafa rendszerek

Akác teraszburkolatainkat minden esetben kiváló minőségű, szintén akác párnafarendszerrel k


Párnafa rendszerek

Saválló klipsz

Az akác terasz- és homlokzatburkolatok tartósságához saválló rögzítőelemeket használunk


Saválló klipsz

Saválló csavar

Az igazán tartós akác terasz- és homlokzatburkolat megköveteli a saválló anyagból készült


Saválló csavar

Robinia Oil - faápoló olaj

A hosszan tartó szép eredményért javasoljuk, hogy kültéri burkolatát, bútorait évente egysz


Robinia Oil - faápoló olaj


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok