Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!1/0

Az akácfa felhasználásának módjai

Az akác rendkívüli tulajdonságainak, és számos felhasználási módjának köszönhetően hazánkban széles körben elterjedt. Kiváló tartósságát a benne található vegyületeknek, a csersavaknak és robinetinféleségeknek köszönheti, amelyet biztosítják a korhasztó gombák és a kártevő rovarok távol maradását. Az akác kiválóan tűri a napsugárzást és a nedves közeget egyaránt, nem hajlamos a korhadásra, vetemedése pedig a megfelelő szereléssel meggátolható. De mégis mi mindenre jó ez a nagyszerű tulajdonságokkal rendelkező fa anyag?

 

 

Terasz- és homlokzatburkolatok - A hosszoldott akácdeszkák felhasználása kültéren a kertjében, otthonában

Ékcsapos toldású akácdeszkáinkat elsősorban terasz-, és homlokzatburkolatok készítéséhez ajánljuk. Az akácfa rendkívüli keménységéből, ellenálló képességéből fakadóan az akácburkolat rendkívül tartós, megbízható, egyértelműen prémium kategóriás termék. Az egzotikus fafajtákkal ellentétben az akácfát feldolgozás után újratelepítik, így összességében környezetvédelmi szempontból is elfogadható annak felhasználása.

 

 

Teraszburkolat akácfából - tökéletes megoldás a tartós és gyönyörű teraszért!

 

 

Teraszburkolatok esetében rendkívül fontos a megfelelő deszkaszélesség kiválasztása. Napos, fedetlen területekre keskenyebb deszkázatot javaslunk, míg a védettebb részekre bátran ajánljuk szélesebb termékeinket. Nem egy példa volt már arra is, hogy különböző szélességű teraszdeszkákkal burkoltunk le egy felületet, az így kapott teraszburkolat igazán különleges, egyedi képet mutat. Mivel mi vagyunk a gyártók is, cégünk rendkívül rugalmasan kezeli az egyéni igényeket, egy köztes forgalmazóhoz képest alacsony anyagigénnyel készítjük el a teraszhoz tartozó lépcsőt, korlátot, pergolát.

 

 

Homlokzatburkolat akácfából - otthonos, kellemes hangulat tartósan, fából!

 

 

Legnagyobb projektjeink során óriási épületeket burkoltunk be akácfával. Jó példa erre a zürich-i Letzigrund stadion tetőszerkezetének befedése, vagy a Mons-ban elkészült Kongresszusi Központ akácburkolata. A Westside szabadidő és bevásárló komplexum akácunknak köszönhetően igazán különleges megjelenést kapott: a változó szélességű deszkákat viszonylag széles közökkel szerelték – az így jól kivehető – párnafarendszerre.  Homlokzatburkolatain nagy sikereket értek el Belgiumban és Svájcban, ahol előszeretettel használják fel lakó-, és irodaházak megszépítéséhez. Akár egy kis felületnyi homlokzatburkolat is egészen új megjelenést adhat egy épületnek, a végeredmény minden esetben magáért beszél. Mivel rendkívül ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, bátran alkalmazhatjuk magas eső-, és napterhelésnek kitett felületeken.

 

 


 

 

Kiváló minőségű oszlopok különböző megmunkálással - akácból

 

 

Az akácfa oszlopok két szempontból tekinthetőek különlegesnek. Elsősorban meg kell említenünk a rendkívüli keménységét, szakítószilárdságát, valamint a természeti hatásokkal szembeni ellenálló képességét. A legmagasabb minőség elérése érdekében eltávolítjuk a fa legfiatalabb részének számító szíjácsot, amiben még nem alakult ki az akácra jellemző természetes kémiai védelem. Az akác talajjal érintkezve is kibírja 40-60 évig, ezért kültéri felhasználásra kifejezetten alkalmas. A másik fő tényező az oszlopok formájában keresendő. Az akácfából - szabálytalan formái miatt – teljesen szabályos, henger alakú oszlopok csak korlátozott mennyiségben készíthetőek.

 

Az akácfából készített oszlopok egyik legfőbb felhasználási területe a mezőgazdaság. Gyakran használják mezőgazdasági oszlopként és karámrendszerek készítéséhez. Másrészt kiváló alapanyag játszóterekhez is. A játékos, görbe formák igazán egyedivé, szerethetővé varázsolják a kültéri játszóeszközöket. Kedvelt játszótértípus a játszóvár, és az akácfából készült játszóhajó.  De nem kell mindig ennyire cifrázni: jó példa a kreatív felhasználásukra a madridi játszótér esete, ahol pár földbe ásott szíjácsmentes akácoszlop és némi kötél felhasználásával olyan egyedi, különleges környezetet hoztak létre, ahol azóta is javában zajlik az élet.

 

 

 

 


 

 

Egyéb termékek - kerti bútorok, parkberendezési tárgyak

Az akácfából számos egyéb termék is készíthető. Első osztályú kerítések, gyönyörű kerti-, és utcai bútorok, szeméttárolók, komposzt-, és virágládák, magas ágyások, stb.

 

 

 CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok