Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Letzigrund stadion mennyezeti akác burkolata (Zürich, Svájc)Letzigrund stadion mennyezeti akác burkolata (Zürich, Svájc)

 Referencia     
címkék:

Letzigrund stadion tetőszerkezete - akácfával a tökéletes végeredményért

A hossztoldott termékcsoport kifejlesztése után cégünk egyből a mélyvízbe került:  megbíztak minket egy óriási stadion tetőszerkezetének teljes beburkolásával! A történet akkor indult, amikor Svájc és Ausztria közösen elnyerte a 2008-as labdarúgó Európa-Bajnokság rendezési jogát. Az eseménysorozatra számos új sportlétesítményt hoztak létre. Az egyik beruházás Züricben jött létre, ahol lebontották az akkorra már elég rossz állapotban lévő, több mint 80 éves, Letzigrund névre hallgató futballstadiont. A helyére egy világszínvonalú, rendkívül modern létesítményt hoztak létre, melynek legfőbb dizájneleme a fával burkolt tetőszerkezetete volt. Az egyetlen problémát a megfelelő faanyag megtalálása okozta. Nyilván alapvető elvárás volt, hogy a burkolat hosszú élettartamú legyen, de nagy szerepet kaptak a tűzbiztonsági elvárások, valamint az esztétikai szempontok is. Mivel a tetőburkolat magas környezeti terhelésnek van kitéve, a kevésbé ellenálló fajtákat azonnal kizárták. Hamar kiderült, hogy a tartóssági követelményeknek egyedül pár trópusi fafaj, illetve az akácfa felel meg. Szerencsére Svájc már ekkor is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre, így az egzóták használatát elvből elvetették, azok ökolókiailag vállalhatatlan kitermelése miatt. 

 

Ismét az akácfáé a főszerep...

Így a választás végül a mi termékünkre esett, mivel az - egyedülinként - minden kritériumnak eleget tudott tenni. Tartós, természetbarát, valamint olyan előnyöket is magáénak tudhat, amivel a versenytársak nem rendelkeztek: az új, nanoszálas ragasztóval történő hossztoldási technológiánkkal képesek voltunk 6 méteres szálak gyártására. Ráadásul a tűzvédelmi szempontok is érvényesülhettek, hiszen az akácfa nagyon lassú beégési sebességgű faanyagot ad. 

 

A Letzigrund projekt elnyerése kulcsfontosságú volt cégünk életében, hiszen ez volt az első olyan, nagyszabású projekt amelyben megmutatthattuk mit tud fő termékcsoportunk. Elég nagy munka volt, de sok-sok műszak, és 210 km-i (nagyjából 20 kamionnyi..) leszállított burkolatdeszka után a projekt sikerrel zárult. Az elkészült tetőszerkezet a stadion jelképe lett, és azóta is hibátlanul funkcionál.

 

CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok