Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!


TermékeinkrőlTermékeink alapanyaga: az akác

Ha cégünk termékeiről szeretnénk beszélni, az első kifejtendő pont egyértelműen az akác, mint faanyag. Az akácfát – sajnos - hosszú évszázadokon át csak olyan alacsony hozzáadott értékű termékek gyártásához használták, mint például a szőlőkarók, mezőgazdasági oszlopok, kerítésdeszkák. Ennek oka alapvetően az akácfa görbés, szabálytalan formáiban, illetve a faanyagában gyakorta előforduló fahibáknak volt köszönhető, amit a XXI. század elejéig nem is nagyon tudtunk orvosolni. Szó se róla, ezen célokra is kifejezetten alkalmas, hiszen a természeti erők és a fanyűvők ellen mutatott hihetetlen ellenálló képessége alkalmassá teszi bármilyen kültéri felhasználásra. Azonban alapvető célunk az volt (és most is az), hogy az akácból minél többet hozzunk ki. Tudtuk, hogy ebben a faanyagban jóval nagyobb lehetőségek rejlenek, csak meg kellett találnunk a módját, hogy ezt a felszínre hozzuk.

 

Szíjácsmarás - az akácfa tartósságának kulcsa

A fordulópontot az akác oszlopok szíjácsmarása hozta el. A szíjács a fa legfiatalabb része, ami még nem rendelkezik az akácra jellemző természetes kémiai védelmi rendszerrel, így a gombák, rovarok kedvelt célpontja. Eltávolítása után viszont a fennmaradó geszt kimagasló minőségű oszlopokat eredményez, amelyekből akár már gyönyörű játszótereket is készíthettünk.

 

Ékcsapos toldás - rugalmas felhasználás, választható hossz az akácburkolatok esetében

A legnagyobb innováció azonban még váratott magára. A 2000-es évek elején cégünk, egy német faipari egyetem közreműködésével megalkotta az kültéri használatra szánt akácfa ékcsapos toldásához megfelelő nanoszálas ragasztót.  Így végre ki tudtuk ejteni a fából a gyakori fahibákat, valamint a hossztoldás az akácfa vetemedési hajlandóságát is nagyban lecsökkentette. Eltűntek a korábbi méretkorlátok, az új technológia lehetőséget nyújt akár 6 méteres szálak gyártásához is. A hossztoldott terasz-, és homlokzatburkolati deszkák egyértelműen prémium kategóriás termékeknek számítanak. Az akácfa remek tulajdonságai miatt, és a hátráltató tényezők kiküszöbölésével hossztoldott termékeink minősége jóval meghaladja bármely európai fafajból készült vetélytársáét. Ebben a tekintetben egyedül a trópusokról érkező egzóta fajok versenyezhetnek akácunkkal, de ezek ára – a nagy földrajzi távolságból adódóan – jóval meghaladja termékeinkét.

 

Persze az idők során folyamatosan bővítettük terméklistánkat, így azóta, a változatos játszótéri eszközök mellett jelentős mennyiségben gyártunk karám-, és tám rendszereket, kerti-, és utcabútorokat, tetődeszkákat és számos egyéb terméket.
CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok