Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Westside komplexum akácburkolataWestside komplexum akácburkolata

 Referencia     
címkék: referencia

Westside komplexum akác burkolattal: magyar termék a Bern mellett található kulturális központon!

zürichi Letzigrund után a következő nagy projektünk Bern mellett kapott helyet. Az alapkoncepció egy olyan multifunkcionális komplexum létrehozása volt, ami gyakorlatilag egy kissebb városként funkcionálhat: kulturális programoknak szolgálhat helyszínéül, irodahelységek, üzlethelységek alakíthatóak ki benne, szabadidős tevékenységeknek nyújthat helyszínt. A monstrum megtervezésére Daniel Libeskind világhíres építészt kérték fel. (Ő tervezte többek között a World Trade Center helyére kerülő Ground Zero-t, A Berlini Zsinagógát, a Royal Ontario Múzeumot, stb.) Libeskind előszeretettel párosítja a rideg hatású építőanyagokat (acél, üveg) olyan természetes anyagokkal, mint a fa. Itt is ezt a koncepciót vette alapul: a teljes Westside épületkomplexum megjelenését az acél, az üveg, és a fa homlokzatburkolat ízléses kombinációja adja. 

 

Az akácfa , mint burkolat a Westside komplexumon...

Persze az akácfát ennél a projektnél sem találomra választották ki. A faburkolatnak magas tűzvédelmi elvárásoknak kellett megfeleljen, természetbarát feldolgozású faanyagból kellett készüljön, hogy az esztétikai és tartóssági szempontokat ne is említsük. Az elvárásoknak egyértelműen az általunk gyártott hossztoldott akácdeszkák feleltek meg a legjobban. Külön érdekesség, hogy a tartósság növelése céljából különféle védőszerekkel, felületkezelő olajokkal is kísérleteztek, azonban az akácfa tulajdonságai úgy meggyőzték a döntéshozókat, hogy végül kezeletlen formában rendelték meg a 30,000 m2-i akácburkolatot. Libeskind pedig azóta is előszeretettel tervezi be termékeinket az általa megálmodott épületekhez: jó példa erre a Monsban épült Belga Kongresszusi Központ.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen neves épületek megjelenéséhez is hozzá tehettünk. Hungarikumunk, a fehér akác, nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően immár külföldön is terjed!

 

 

 

 


Magaságyás

Fa virágládánk különböző méretekben gyártjuk Váráslónk igényeit figyelembe véve. A


Magaságyás


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok