Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!1/1

Akác teraszok, homlokzatok


Akác teraszburkolatok

Szeretné otthonát megújítani, teraszára burkolatot készíteni? A fa minden szempontból tökéletes választás, hiszen nem csak a természet szépségét invitálja otthonunkba, de kiemelkedő tartóssága és ára is kedvező az egyéb burkolása technikákhoz mérten! 

 

Kültéri teraszburkolatainkat a legjobb minőségű akácfából készítjük. A rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező faanyag és évtizedes szakértelmünk párosításából olyan prémium kategóriás teraszrendszer született, ami mind esztétikai, mind tartóssági szempontból kimagasló a piacon - így Önnek nem kell tartania attól, hogy az elkészült teraszburkolat megcsúnyul, vetemedik, netán teljesen tönkremegy és balesetveszélyessé válik.

 

 

 

 

 

Homlokzatburkolat akácból

Amennyiben kültéri fa homlokzatburkolatot keres, egészen biztosan Ön is az emberek azon csoportjába tartozik, akiben magas az igény a szépre, a természetesre. Azonban ennek az igénynek korántsem könnyű eleget tenni, már ha a végeredményt hosszú évtizedekig szeretnénk csodálni, hiszen a kültéri fahasználat egy rendkívül rizikós, sikamlós pálya. A legtöbben már az anyagválasztásnál elrontják: olyan alapanyagot választanak, ami nem alkalmas kültéri felhasználásra, pár év alatt teljesen tönkremegy.

 

Mit szólna, ha azokra bízná homlokzatburkolatának elkészítését, akik már beburkolták a zürich-i futballstadion teljes tetőszerkezetét, a mons-i kongresszusi központot, vagy a Bernben található Westside szabadidő-, és bevásárló komplexumot? A kifejezetten kültéri felhasználásra gyártott hossztoldott akácdeszkáink jól bírják a napból érkező UV sugárzást, és a méretváltozásokért felelős csapadék,- és a hőmérsékletingadozásokat.  

 

 

Egy homlokzatburkolathoz nemcsak a homlokzatdeszka, hanem a párnafák, kötőelemek is tartoznak. Természetesen cégünk figyelme ezekre is kiterjed, így biztos lehet benne, hogy a legjobb, szakmailag legkorrektebb megoldást nyújtjuk Önnek.

 

 

Miért az akác?

Az akácfa tartóssága a kültéri burkolatok esetében

Sokakban merül fel a kérdés, hogy miért is éppen az akác fa az, amely tökéletes választás lenne a kültéri burkolathoz.

Első sorban azért, mert rendkívül időtálló: az akácfában olyan természetes kémiai vegyületek (csersavak, robinetinféleségek) találhatóak, amik védelmet biztosítanak a korhasztó gombák és rovarok ellen, tehát vegyszeres kezelést egyáltalán nem igényel. Ez biztosítja, hogy az elkészült burkolat több évtizeden keresztül tökéletesen kiszolgálja ügyfelünk igényeit.  Rendkívül kopásálló, kemény faanyag, ami jól bírja a szélsőséges időjárás okozta megpróbáltatásokat (UV terhelés, hőmérséklet-, és csapadékingadozások). Az egzotikus fa anyagok hazánk időjárását kevésbé viselik jól, míg az akác nálunk honos fajként tökéletesen helyt áll. Nem véletlen tehát, hogy az európai fajták közül egyedül az akác sorolható be az 1-2-es tartóssági osztályba.

 

Ökológiailag fenntartható - környezetbarát megoldás az akác felhasználása

Az egyes egzotikus országokból származó fákkal, egzótákkal szemben az akác feldolgozása okölógiailag is vállalható. A Fehér Akác ugyanis igen gyorsan nő, és a kivágott, feldolgozott fákat újratelepítik - így hosszú távon a fenntartahatóság nevében is érdemes az akácot választani. Az egzótákat kivágásuk után nem telepítik újra, így az esőerdők veszélybe kerülnek. 

 

Kérésre termékeinket FSC tanúsítvánnyal is ellátjuk!

 

 

Rugalmas felhasználás - az akáccal bármilyen igényt ki tudunk elégíteni a kültéri burkolatok esetében!

Az egzóták hazánkba megadott hosszban érkeznek, így felhasználásuk során rengeteg hulladék keletkezik - ráadásul nem variálható túlzottan a választott lécek mérete, vastagsága. Ezzel szemben az akác felhasználása rugalmas - az általunk kifejlesztett nanoszálas ragasztó és hossztoldási technológia segítségével akár 6 méteres hosszig gyártunk első osztályú teraszdeszkákat, ügyfelünkkel közösen pedig azt is pontos meg tudjuk adni, hogy milyen széles lécekre lesz szükség.  A saválló fülekkel történő rögzítési technológia nagyban megnöveli a burkolat élettartamát, valamint rendkívül esztétikus, hiszen a elkészült felületeken nem láthatóak – az egyébként vízcsapdának számító - csavarhelyek.  Az elkészült teraszburkolat vegyszeres védelmet nem igényel, de – természetes anyag lévén – az ápolást meghálálja, így teraszdeszkáinkat szállítás előtt, 2 rétegben, egy jó minőségű faápoló olajjal kezeljük.

Egy teraszburkolathoz nemcsak a teraszdeszka, hanem a párnafa, kötőelemek, szállítás és munkadíj is tartozik. Ezért azt javasoljuk, amennyiben pontosan szeretné tudni, mennyibe kerül az Ön által elképzelt felület burkolása, készítsen kalkuláció vagy kérje személyre szabott árajánlatunkat!

 

 

 

Az akácfa lécek adatai (egyedi igényektől függően változhat):

Hossz:                     1-6 m

Szélesség:              60; 80; 100 mm

Vastagság:              22-40 mm

Súly:                       750 kg/m3

 

 

A kalkulátorért kattintson ide: akác teraszburkolat

Kérje személyre szabott ajánlatunkat ide kattintva: kültéri burkolat ajánlatkérés

Terasz-, és homlokzatburkolat prospektus

Akác terasz deszkázat

Legyen Önnek is álomotthona! Gyönyörű és tartós akác teraszburkolatok, egyenesen a gyártótól!


Akác terasz deszkázat

Kültéri akác homlokzatburkolat

Igényes falburkolat akácból - kültérre!


Kültéri akác homlokzatburkolat

Párnafa rendszerek

Akác teraszburkolatainkat minden esetben kiváló minőségű, szintén akác párnafarendszerrel...


Párnafa rendszerek

Robinia Oil - faápoló olaj

A hosszan tartó szép eredményért javasoljuk, hogy kültéri burkolatát, bútorait évente...


Robinia Oil - faápoló olaj

Saválló csavar

Az igazán tartós akác terasz- és homlokzatburkolat megköveteli a saválló anyagból készült...


Saválló csavar

Saválló klipsz

Az akác terasz- és homlokzatburkolatok tartósságához saválló rögzítőelemeket használunk


Saválló klipsz


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok