Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Ezért környezettudatos választás az akácfa termék!


Sokan nem tudják, hogy az akácfa környezettudatosság szempontjából is rendkívül jó választás. Bemutatjuk, hogy miért van ez így! 

Az akác egy környezettudatos választás!

 

 

Az akácról

 

Az akác gyorsan elterjedt hazánkban, mára már igazi magyar fafajtaként tekintünk rá. Talaj tekintetében az egyik legigénytelenebb fának számít. Fiatal korában nagyon gyorsan fejlődik, így kitermelése nem okoz gondot, előállítása pedig környezetbarát. A fehér akác az egyik legkedveltebb alapanyag a kertépítésben.

 

Az akácfa tulajdonságai

 

Egyre többen választják az akácfát, ha kültéri burkolásról van szó, hiszen a szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta. Az akác minden esztétikai szempontnak megfelel, ráadásul egy kemény, kopásálló faanyag. Tűzifának is kiváló. A kitermelt akácfa mindössze 35-45% nettó nedvességet tartalmaz, ezért frissen is jól ég, de körülbelül egy évi tárolás után kiváló tüzelőanyag.

 

Környezettudatos megoldás

 

A legtöbb anyaggal ellentétben az akác olyan természetes kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek védelmet biztosítanak a különböző korhasztó gombák és kártékony rovarok ellen, így megmunkálásakor nincs szükség vegyszerekre, ezért környezettudatosság szempontjából tökéletes választásnak bizonyul. A messzi országokból érkező egzota fák ugyanis nem csak hogy nem kerülnek újratelepítésre, de a szállítás során számos káros anyag kerül kibocsátásra!

Az akác egy-egy termék elkészítése során ugyan kitermelésre szorul, ám az erdőket hamar újratelepítjük, ráadásul a magyar erdők 20%-a akácos, így bőséges erőforrás áll a rendelkezésünkre. Cégünk technológiájával, az általunk kifejelesztett ragasztóval az akácfa hossztoldása ma már megoldott, és nem kell félni a vetemedésről, korhadástól sem. 

 

Az akácfát áruláskor általában kérgezetten szokták árulni – ez azonban a tartósságát, élettartamát megrövidíti a fának, hiszen a kéregben gyorsan elszaporodnak a különböző, korhadásért felelő gombák. Cégünk egy olyan technológiát alkalmaz a kitermelt akácfa deszkákon, oszlopokon és egyéb termékeken, amely során eltávolítjuk a kérget, a szívácsot a fáról. Ezt a technikát nevezzük szíjácsmarásnak, amelynek köszönhetően az Ön teraszburkolata akár több generáiót is kiszolgálhat anélkül, hogy megcsúnyulna, tönkre menne, vagy akár veszélyessé válna!

 

 


Webáruház

Párnafa rendszerek

Akác teraszburkolatainkat minden esetben kiváló minőségű, szintén akác párnafarendszerrel készítjük el.

Párnafa rendszerek

CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok