Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Az akác felhasználása a kertben


A kert dekorálásához egyre többen használnak fa anyagokat, hiszen komfortos, meleg hangulatot áraszt. Az akác tökéletes választás erre a célra, hiszen a szakértők szerint a legtartósabb fafajtánk. 

Tudja meg, hogy hogyan lehet felhasználni az akácfát a kertben!

 

Miért érdemes az akácfát használni a kertben? 

 

Egyre többen fordulnak természetes anyagokhoz, ha a kertjüket szeretnék dekorálni. A fa otthonos, meleg hangulatot biztosít, azonban nem mindegy, hogy milyen faanyagot választ. Rossz élményeket szerezhet, ha nem a megfelelő fát választod, hiszen pár év múlva újra kell gondolnia a kert összes berendezését. Érdemes egy olyan anyagot használnia, ami gyermekei, unokái kényelmét is biztosítani fogja.

 

A szakemberek szerint a legtartósabb fafajta az akác, ami kültéren is jól alkalmazható. A fehér akác az egyik legkedveltebb alapanyag a kertépítésben. Felhasználásakor nincs szükség vegyszerekre, ezért környezettudatosság szempontjából is érdemes az akácot választani. Megmunkálásához azonban érdemes szakembert felkeresni, hiszen szerszámigényes és nem egyszerű feladat.

 

 

Mára már szinte elképzelhetetlen a fa használata a kertépítéshez. Vegyük át, hogy hogyan lehet felhasználni az akácfát a kertben!

 

 

Teraszburkolat

 

Igazán otthonos, pihentető környezetet nyújt egy gyönyörű, akácból készült teraszburkolat. Kényelem szempontjából is érdemes alkalmazni, hiszen a süppedős talaj nem nyújt valami komfortos érzést. A kerti terasz sok igénybevételnek van kitéve, hiszen ellen kell állnia a folyamatos csapadék és napfényterhelésnek, a hőmérsékletingadozásokat és a fizikai megpróbáltatásokat. Az akácfának az időjárással szembeni ellenállása kiváló.

 

 

 

 

Kertberendezés

 

A kertet érdemes úgy kialakítani, hogy a kikapcsolódás és pihenés helyszínéül szolgáljon. A tökéletes nyugalom elengedhetetlen kellékei a megfelelő kerti bútorok. Az otthonos, meleg hangulat kialakításához érdemes fa bútorokat választania, hiszen a műanyag bútorok rövid távon megfelelőek, de mégis hamar tönkremehetnek. Az akácfa a tartósságról is gondoskodik a kényelem mellett.

 

 

 

 

Játszótéri eszközök

 

A kert funkciói teljesen átalakulnak, ha gyerekek is vannak a háznál. Érdemes a nyugalom és a kényelem mellett a gyermekek szórakozására is figyelmet szentelni. Az általunk készített játszótéri eszközök válogatott minőségű, szíjácsmentes akácfából készülnek. Az akácfát áruláskor általában kérgezetten szokták árulni – ez azonban a tartósságát, élettartamát megrövidíti a fának, hiszen a kéregben gyorsan elszaporodnak a különböző, korhadásért felelő gombák. Cégünk egy olyan technológiát alkalmaz a kitermelt akácfa deszkákon, oszlopokon és egyéb termékeken, amely során eltávolítjuk a kérget, a szívácsot a fáról. Ezt a technikát nevezzük szíjácsmarásnak.

 

 

 


Webáruház

Kültéri akác homlokzatburkolat

Igényes falburkolat akácból - kültérre!

Kültéri akác homlokzatburkolat

CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok