Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
A terasz felújítása és karbantartása


Érdemes kellő figyelmet szentelni a teraszburkolat karbantartására, hiszen a fa sem örökre szól. Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes elvégezni a terasz karbantartását! 

Egy videóval mutatjuk be, hogy hogyan érdemes a terasz karbantartását elvégezni!

 

A silány minőség pár év alatt használhatatlanná válik

 

A fa – természetes anyag lévén – nem az örökkévalóságnak szól. Folyamatos kapcsolatban áll környezetével, és reagál annak változásaira. A nedvességtartalom változásával kiszárad, vagy éppen megdagad, az UV sugárzástól megég a felülete. Fafaj és felületkezelés (illetve egyéb, a tartósságot szolgáló eljárások) függvényében, idővel elöregszik.

 

Ezen a ponton érdemes feltenni a kérdést, hogy a burkolat felújítható állapotban van-e, illetve gazdaságos-e azt elvégezni. A silányabb minőségű teraszdeszkák általában pár év leforgása alatt használhatatlanná válnak, azonban egy minőségi, tartós burkolat alapos felújításával, illetve folyamatos karbantartásával komoly eredményeket érhetünk el.

 

 

 

Karbantartás évente 

 

Érdemes évente elvégezni a karbantartási folyamatot. Ennek célja a burkolaton megtelepedett szennyeződések eltávolítása, valamint a tartósság fokozása valamilyen felületkezelő anyag alkalmazásával. A tisztítási részt érdemes professzionális súrológéppel, esetleg egy durvább kézi kefével végezni, lehetőleg valamilyen tisztítószeres víz segítségével.

 

A felszíni lerakódások, illetve a megperzselődött, szürkés réteg lesúrolása után alaposan kenjük le a felületet a faanyaghoz alkalmas felületkezelő anyaggal. Cégünk egy kifejezetten az akácfához gyártott, opcionálisan pigmentált favédő olajat használ erre a célra. Ezt a munkát egy burkolat esetében sem érdemes elspórolni: az esztétikai javulás mellett teraszunk élettartama is nagyban megnő!

 

Videón a teraszburkulat karbantartása 

 

A következő videóban az egyik legelső teraszunk karbantartása látható. Sajnos a tulajdonos nem törődött megfelelően az ápolással, így igazán ráfért már egy kis újítás.

 

 


Webáruház

Kültéri akác homlokzatburkolat

Igényes falburkolat akácból - kültérre!

Kültéri akác homlokzatburkolat

CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok