Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Online tanácsadásKérdés:


Kérdést felvető neve:


Tisztelt Uram!

Érdeklődnék,hogy az Akácból eddig miért nem láttunk a hazai nyílászárópiacon még tömbösített Akác frízt?! Láttam,hogy hossztoldását már megoldották akkor gondolom a tömbkialakítás sem lehet akkora probléma! Beltéri nyílászárókat a Hollandok már gyártottak belőle Copernicus 2000 programon belül!

Üdvözlettel:
JózsefVálasz:


Tisztelt Uram! 

Korlátozott mértékben voltak próbálkozások arra vonatkozóan, hogy a magyar piacon is elérhető legyen a tömbösített akác ablakfríz. A próbálkozások kudarcba fulladtak, nem sikerült igazi áttörést elérni. Ennek több oka van, elsősorban anyagi. A jelenlegi rönk árakon, figyelembe véve a kihoztalt is, az akácfa lamella drágábban állítható elő, mint a tölgyfából készült lamella. A túlárazott akác rönk árak, az akácfára jellemző fahibák (korhadt csomók, repedések, korhadás, görbeszálúság) által eredményezett kihozatal jelentős költségtöbbletet eredményeznek.

Ugyanakkor az akác ablakfa nem hordoz magában olyan többletértéket (tartósság, esztétika), ami a többletköltséget indokolná.

Mindezekhez még óhatatlanul figyelembe kell venni a magyar piac árérzékenységét.

Mindezek ellenére az akác ablakfa termékként jelen van az észak-európai és skandináv piacon. Itt egy sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve az ablakok (szél, eső), ezért az akácfa rendkívüli tartóssága jobban tud érvényesülni, ráadásul az ott élő emberek vásárlóereje lehetővé teszi a többletköltségek megfizetését.Ossza meg!

Vissza: Robinia Group Kft válaszol
címkék: akác


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok