Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Online tanácsadásKérdés:


Kérdést felvető neve:


Sziasztok! Nagyon tetszenek az akácteraszaitok! Éppen kertfelújítás előtt állunk, és nagy dilemmában vagyunk a feleségemmel az akác és a trópusi fák között. Én felétek húzok, de meg kell győznöm a ház Úrnőjét! Mi a véleményetek a témáról? Robi, MiskolcVálasz:


Szia Robi! Mindenekelőtt köszönjük az érdekképviseletet és a dicséretet!

A trópusi fajok, vagy másképp egzóták ugyancsak kiválóan alkalmasak kültéri felhasználásra.  Az évszakok hiányában nem alakulnak ki bennük évgyűrűk, ezáltal a faanyag homogén, és kétségkívül rendkívül időtálló anyagok. Az akácfa jobban hajlamos a vetemedésre, de szerencsére ezt a hossztoldással kiküszöböltük, így tartósság viszonylatában nagyjából egy szinten állnak.  Másrészt a nagy földrajzi távolság, és az ebből fakadó logisztikai költségek miatt ezek a fajták erősen túlárazottak, és csak korlátozott méretben kaphatóak. Itt is érvényes az „olcsó húsnak híg a leve” elv, tehát az olcsóbb termékek gyakran silány minőséget takarnak. Ráadásul tapasztalataink szerint Magyarországra a drágább fajtákból sem a legmagasabb minőség érkezik, ezeket jellemzően nyugat-európai piacokon értékesítik. Természetvédelmi szempontból ugyancsak kérdéses, hogy korrekt-e e trópusi fát használni… Ezzel szemben itt a hungarikumnak nyilvánított akác, ami ugyancsak kiváló alapanyag, ráadásul az ára is kedvező. Reméljük a leírtak között találsz megfelelő ütőkártyát. Szép napot!Ossza meg!

Vissza: Robinia Group Kft válaszol
címkék:


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok