Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Online tanácsadásKérdés:


Kérdést felvető neve:


Kedves Robinia Group! Nem találkoztam a honlapotokon gőzölt akáccal, pedig az tartósabb. Ha már kültérre ajánljátok, miért nem gőzölitek? Horváth AnnaVálasz:


Kedves Anna! Nagyon hálás vagyok felvetésedért, hiszen ez alkalmat ad arra, hogy egy felszámoljunk egy tévhitet. Az akáca a gőzölés során nemhogy tartósabbá válik, de elveszíti a tartósságát. Ennek oka a következő: Az akác tartósságát azoknak a vegyületeknek az összességének köszönheti, amelyet szerkezetében kitermel. Ezek a vegyületek savak, fenolok és legfőképpen egy robinetin nevű vegyület. Ezek a vegyületek azok, amelyek megvédik az akácfát a farontóktól, fanyűvőktól (gombák és rovarok). Köztudomású, hogy a fának az ellenségei a korhasztó gombák, és a fa rostjaival táplálkozó rovarok (cincérek, szú, stb.) Az akácfa eredeti őshazájában fejlesztette ki ezt a védekezési stratégiát. Gondolj a trópusi esőerdőkre, ahol mindenki meg akar enni mindenkit, és mindenki úgy védekezik, ahogy tud. Mérges csípéssel, szúrással, álcázással, stb. Az akácfa ezt a védekezési módot választotta. Amikor gőzöljük az akácot, pont ezeket a vegyületeket távolítjuk el belőle, hiszen 120-140 Celsius fokon ezek a vegyületek kipárolognak a fa rostjaiból, sejtjeiből. Azáltal, hogy az akácfa nélkülözi ezeket a vegyületeket, a tartóssága feleződik, harmadolódik, és gyakorlatilag egy középszerű faanyaggá silányul tartóssági szempontból. Ez az oka annak, hogy a Robinia Group Kft,, - amely kimondottan kültéri akácfa burkolatokat gyárt - nem gyárt gőzölt akácból semmilyen terméket annak ellenére, hogy sokan szeretnének olyan burkolatot, amely kávébarna színével hajaz az egzóta fák megjelenésére. A gőzölt akác csak és kimondottan olyan belsőépítészeti megoldásokhoz javasolt, ahol beltéri viszonyok közözött a fa nincs kitéve a károsítóknak. Ilyen alkalmazások például a parketták, lépcsők, konyhabútorok stb. Ossza meg!

Vissza: Robinia Group Kft válaszol
címkék:


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok