Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Online tanácsadásKérdés:


Kérdést felvető neve:


Helló! Olvastam egy csomó helyen a honlapon, hogy az akácfa természetvédelmileg fenntartható terméknek minősül. Mi abban a környezet kímélő és környezet barát, ha kivágják az akác fát? Pálinkás József, BudapestVálasz:


Kedves József! Köszönöm a felvetésedet. Ez alkalmat ad, hogy kicsit bővebben körbejárjuk ezt a témát. Az akác teraszburkolat környezetbarát termékként való megnevezése mögött sok tényező áll, ezek közül csak néhányat említek, a teljesség igénye nélkül: helyettesíti az esőerdőkből kitermelt trópusi fákat. Az esőerdők visszaszorulása egyik oka a globális felmelegedésnek, a Föld CO2 háztartásának felborulásának. Ráadásul az trópusi fák szállítása a világ másik sarkából ugyancsak nagymértékben terheli a környezetet. Az akác teraszburkolat alternatívája a műanyagból készült WPC burkolatoknak. Ezek gyártása, Kínából való szállítása sem tekinthető környezetbarátnak... Az akácfa hazai ÜLTETVÉNY erdőkben terem. Az akácerdők művelése hasonlatos pl. a kukorica termeléséhez, csak nem egy éves, hanem 35-40 éves ciklusban történik Az érett erdőrészeket kitermelik, majd a törvény szigora mellett újratelepítik. Azáltal, hogy ez mind Magyarországon történik, egy "helyi terméknek" tekinthető, ahol a logisztika nem terheli a környezetet. Környezetkímélő az akácburkolat azért is, mert hosszú élettartama miatt több évtizedig nem kell a környezetünket terhelő munkálatokkal felújítani, cserélni. Pl. egy telifából készült terasz élettartama néhány év. Azt követően cserélni kell (újabb deszkázat, szállítás, csavarozás, stb...) Az akác teraszdeszkák, valamikor a távoli jövőben, amikor lejár az élettartamuk, környezetbarát, alternatív energiaforrásként hasznosulnak azáltal, hogy eltüzelhetők úgy, hogy káros anyag nem jut a környezetbe, csupán az a CO2 mennyiség, amit a fa az élete során már beszippantott és O2-vé alakított. Ebben a formában ez egy zéró összegű játék... Ossza meg!

Vissza: Robinia Group Kft válaszol
címkék:


CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok