Árajánlatkérés

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Az akác felhasználása a kertben - Bemutatjuk a lehetőségeket!


Az akácfa felhasználása a kertben számtalan módon lehetséges, hiszen ez a gyönyörű faanyag kifejezetten alkalmas kültéri felhasználásra. Bemutatjuk, hogy hogyan használhatja fel az akácfát a kertben!

Az akácfa felhasználása - Bemutatjuk a legnépszerűbb lehetőségeket!

 

Az akácfa felhasználása a kertben – Bemutatjuk a legjobb lehetőségeket! 

 

Egyre többen használnak természetes anyagokat, ha a kertjük dekorálásáról van szó, hiszen sokkal komfortosabb érzést nyújt egy faanyag, mint bármilyen műanyag. Tartósság szempontjából is a fa a legjobb választás, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen faanyagot választunk, hiszen a tartósság mellett az esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie. A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, ezért kültéren is jól alkalmazható. Ellenáll a környezeti hatásoknak, a változó mennyiségű csapadéknak, az erős napfénynek.

 

A fehér akác az egyik legkedveltebb anyag a kertépítésben, hiszen amellett, hogy tartós és mutatós, felhasználásakor nincs szükség vegyszerekre, ezért környezettudatosság szempontjából is tökéletes választás, mivel a faanyagban olyan természetes anyagok találhatók, melyek védelmet nyújtanak a rovarok és a gombák ellen. Megmunkálásához azonban szakszerű segítségre van szükség, hiszen nem egyszerű feladat, ráadásul szerszámigényes is. Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik az akác falhasználásában, és összegyűjtöttük, hogy mi mindenre használhatja fel ezt a faanyagot!

 

 

Akácfa felhasználása 1: Teraszburkolat

 

A terasz a tavaszi-nyári időszakban nappaliként is funkcionálhat, ilyenkor pedig rengeteg időt töltünk ott. Érdemes ezért úgy kialakítani, hogy a nyugalom szigetéül szolgáljon, és azt hangsúlyozni, hogy a terasz a lakás folytatása, nem pedig egy különálló rész. Érdemes kiemelni egy kicsit a kertből a teraszt, így igazán a ház részévé fog válni. Ezt már az alapozásnál el kell végezni, hiszen a későbbiekben sokkal körülményesebb átalakítani.

 

A burkolatra érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen rengeteg környezeti hatásnak kell ellenállnia. Az akác ezért tökéletes választás, hiszen tartósság szempontjából tökéletes, ráadásul az esztétikai szempontoknak is megfelel.

 

 

 

Akácfa felhasználása 2: Homlokzatburkolat

 

Egy tökéletes otthon nem csak belülről, hanem kívülről is gyönyörű, amihez egy fa homlokzatburkolat rengeteget ad. Ebben az esetben kifejezetten fontos az anyagválasztás, hiszen az olyan felületeken, mint a homlokzat, a burkolat rengeteget behatásnak lesz kitéve. A folyamatos napsütés, az eső, a hőmérsékletváltozás, a legtöbb anyagot pár év alatt elgyengíti, és tönkre is teszi. Az akácnál azonban fel sem merül ez a probléma, hiszen egy rendkívül kopásálló, kemény faanyagról van szó.

 

 

 

Akácfa felhasználása 3: Kertberendezés  

 

A kert egy olyan hely, ahol mindenki szeret egy kicsit pihenni, kikapcsolódni. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő kerti bútor. Az otthonos, meleg hangulat eléréséhez érdemes fából készült bútorokat választani, hiszen a műanyag bútor rövidtávon megfelelő, de hamar tönkre is megy. A kényelem mellett az akácfa a tartósságról is gondoskodik.

 

 

 

Akácfa felhasználása 4: Medenceburkolat

 

Mindenkinek más az elképzelése a tökéletes medencével kapcsolatban, azzal azonban mindannyian egyetértünk, hogy a tartósság egy központi kérdés. Ha nem figyelünk eléggé a tartósságra, a burkolat hamar megcsúnyulhat, sőt, még veszélyessé is válhat. Akik szeretik a fa meleg, otthonos hangulatát, tökéletes választás lehet a számukra az akác, hiszen ez a kemény faanyag gyönyörű végeredményt ad, ráadásul tartósság szempontjából is tökéletes választás.

 

Az Ön tetszését is elnyerték a gyönyörű akácfa termékek? Kérjen ajánlatot ide kattintva!

 


Webáruház

Saválló klipsz

Az akác terasz- és homlokzatburkolatok tartósságához saválló rögzítőelemeket használunk

Saválló klipsz

CIKKEK


    A cikkek PDF formában letölthetőek a linkekre kattintva:    Fejér Megyei Hetilap 2008.03   Budapest Bank folyóirat 2017.03   Magyar...

Cikkek a sajtóból

Az akácfa teraszburkolat esetében több tényező is alakítja az árat, hiszen cégünk egyedi, személyre szabott ajánlatokat kínál Önnek! 

Számolja ki velünk teraszburkolata árát!

Egy játszótér építése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a gyermekek biztonsága mellett a tartósság és az esztétikai szempontok is rendkívül fontosak. Az anyagválasztás a...

Játszótér építése - Mire kell ügyelni egy játszótér megépítésénél?

TOVÁBBI CIKKEK

Referenciák


Pontok